Brain Relief -hoito


Välivainio Oulu

Brain Relief -hoito on rentouttava kosketushoito, joka auttaa palautumaan stressistä, mielen ja kehon kuormituksesta. Hoito perustuu lempeään ja turvalliseen kosketukseen sekä tarkkaan valitun musiikin vaikutukseen. Hoidon aikana voit vain olla ja hoidon jälkeen tunnet olosi levolliseksi ja kevyeksi.

Kultasyke - Brain Relief -hoito

Mitä Brain Relief -hoito on?

Brain Relief on Suomessa kehitetty hoitomuoto, joka on saanut vaikutteita sekä perinteisistä että uusista painallus- ja hierontatekniikoista. Hoidossa käydään läpi pää ja kasvot, hartioiden ja niskan seutu sekä kädet ja jalat. Kosketus koostuu erilaisista painalluksista, sivelyistä sekä hankaavista ja hierovista liikkeistä. Hoito tehdään ilman rasvoja kevyen vaatetuksen läpi. Hoidon aikana ei jutustella, vaan asiakas saa maata koko hoidon ajan selällään hoitopöydällä lämpimän viltin alla ja rentoutua. Varsinainen hoito kestää n. 50 min, mutta aikaa kaikkinensa saa varata n. 1 h 15 min. jotta myös aloitus- ja lopetustilanne pysyvät rauhallisina.

Brain Relief -hoitoon kuuluu olennaisena osana taustalla soiva musiikki, joka omalta osaltaan tahdittaa hoitoliikkeitä ja vahvistaa hoidon hyvää tekeviä vaikutuksia. Asiakas saa vaikuttaa siihen, millä voimakkuudella musiikkia soitetaan. Myös muita asiakkaan toiveita tai esimerkiksi kiputiloja huomioidaan.

Hoidon vaikutukset perustuvat parasympaattisen hermoston aktivointiin edistämällä mielihyvää ja rauhoittumista edistävien välittäjäaineiden ja hormonien tuotantoa kehossa. Tuolloin kehon ylivireystilaa ylläpitävän kortisolin määrä vähenee. Lue lisää Brain Relief -hoidosta.

Mitä hyötyä Brain Relief -hoidosta on?

Brain Relief -hoito tähtää siis ensisijaisesti stressikierteen ja ylivireystilan katkaisemiseen, mutta hoidon vaikutukset voivat johtaa myös muihin yksilöllisiin hyötyihin. Brain Relief -hoidosta on saatu apua mm. uupumusoireisiin, levottomiin jalkoihin, migreeniin, erilaisiin kiputiloihin ja univaikeuksiin. Hermoston tilaa tasapainottava hoito tukee kehon omia palautumisen ja paranemisen mekanismeja. Ylivireystilan laskiessa myös ajatustoiminta yleensä kirkastuu. Brain Relief -hoito sopii siis hyvin akuutista tai pitkäaikaisesta stressistä kärsiville – esimerkiksi työn, opintojen tai vaikean elämäntilanteen kuormittamille ihmisille.

Rauhoittava ja lempeä kosketushoito sopii hyvin myös ihmisille, jotka kaipaavat parempaa kehoyhteyttä itseensä. Jatkuva mieleen ja ajatteluun keskittyminen voi ilmetä levottomuutena ja epämääräisinä keho-oireina. Lempeä kosketushoito auttaa ikään kuin siirtymään mielestä kehoon, ajattelusta tuntemiseen.

Monilla ihmisillä on myös vajetta toisen ihmisen kosketuksesta. Esimerkiksi vanhukset tai yksin elävät ihmiset voivat saada lempeästä kosketushoidosta parantavaa ja mielen virkeyttä edistävää voimaa.

Jo yksikin Brain Relief -hoito voi vaikuttaa tehokkaasti, mutta kolmen hoitokerran sarja on tuonut pitkävaikutteista tai pysyvää helpotusta useille asiakkaille, jotka kärsivät erilaisista kroonisista vaivoista. Säännöllisiä hoitoja ei siis välttämättä tarvita, mutta halutessaan hoidossa voi toki käydä rentoutumassa vaikka viikoittain. Kroonisen stressitilan (ja sitä kautta fyysisen sairastumisen) ennaltaehkäisy on viisasta itsestään huolehtimista.

Kenelle Brain Relief -hoito sopii?

Brain Relief -hoito sopii ihan kaikille perusterveille ihmisille – lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille. Useimmat sairaudetkaan eivät ole este hoidolle, vain akuutit kehon tulehdustilat ja aktiiviset syöpähoidot estävät hoidon vastaanottamisen. Hoitoa ei suositella myöskään, jos asiakkaalla on epätasapainossa oleva, vahva psyykelääkitys, huumeiden käyttöä tai vakava mielenterveydellinen sairaus. Mahdolliset esteet tai huomioon otettavat seikat käydään läpi alkuhaastattelun aikana.

Hoito sopii yleensä hyvin esimerkiksi neuropsykiatrisia oireita omaaville (esim. ADHD/ADD). Myös seuraaviin haasteisiin tai vaivoihin ovat hoidoissa käyneet kertoneet saaneensa apua: MS-taudin oireet, Parkinsonin taudin oireet, fibromyalgia, bruksaaminen, tinnitus, traumaperäinen stressi, paniikkihäiriö ja masennus.

Kultasykkeen Brain Relief -hoito

Kultasykkeen tavoitteena on auttaa ihmisiä saavuttamaan lempeämpi suhde elämään, itseensä ja toisiin ihmisiin. Kosketushoito voi olla tarpeellinen lisä myös lyhytterapia-asiakkaille, jotka kärsivät stressistä, ahdistuksesta, kiputiloista, univaikeuksista tms. Keskustelun ja pohdinnan lisäksi on hyvä saada myös konkreettista tuntumaa siihen, miltä kehon ja mielen rentous tuntuu. Lisäksi Brain Relief -hoidon vastaanottaminen toimii erinomaisena läsnäolo- ja kehotietoisuusharjoituksena kaikille, jotka haluavat syvempää yhteyttä kehoonsa ja tähän hetkeen.