Kultasyke


itsetuntemus.henkisyys.keveys

Tervetuloa vastaanotolleni juuri sellaisena kuin olet! Tuen hakeminen toiselta ihmiseltä on lempeä ja myötätuntoinen teko itseä kohtaan! 

Kuka olen?

Olen Tarja, noin kuusikymppinen oululainen äiti, vaimo, mummo ja mitä näitä rooleja nyt onkaan. Koulutuksiin ja työhön liittyvät tiedot voit lukea erillisen otsikon alta.

En markkinoi itseäni ensisijaisesti ammattiroolista käsin, sillä haluan tehdä työtäni ennen kaikkea ihmisenä, lähimmäisenä, tukijana ja rohkaisijana. Ikäni ja elämänkokemukseni antavat minulle perspektiiviä elämään, laajuutta näkemyksiin ja syvyyttä ymmärrykseen.

Elämän ja mielen haasteet ovat tulleet tutuiksi, monet niistä oman kokemuksen kautta, mutta paljon myös läheisten tai työn kautta.  Omakohtainen pitkä kasvuprosessini kaikkine vaiheineen antaa minulle nyt eväitä taluttaa kasvun polulla myös muita ihmisiä. Ja vaikka polut ovatkin kaikilla ihmisillä erilaiset, ovat perustarpeemme melko yhteneväisiä; tarve yhteyteen ja turvaan, tarve tulla hyväksytyksi, nähdyksi ja kuulluksi.

Asiakkaiden kanssa olen kuunteleva ja toisia kunnioittava. Uskallan kysyä ja ottaa esille vaikeitakin asioita ja teemoja. Arvostan rehellisyyttä ja suoruutta lempeyden ja huumorin höysteillä.

Nimen tarina

Nimi yritykselleni syntyi sitä kautta, että aloin miettiä, miten voisin yhdistää nimeni ja ominaisuuteni samaan sanaan. Nimestäni Kulju Tarja tulee sana Kulta ja koska sanaan liitetään niin paljon myönteisiä ominaisuuksia, halusin ottaa sen käyttöön. Kultaahan pidetään yleensä arvokkaana, kestävänä, rakkaana ja kauniina. Kulta -sanaan yhdistetään paljon loppupäätteitä tai sanoja, joilla kaikilla on erityisen positiivinen merkitys; kultasuoni, kultakimpale, kultainen valo, kultainen keskitie jne.

Syke -sana koostuu tavuista sy ja ke – syvyys ja keveys, joiden koen kuvaavan minua hyvin. Olen aina ollut kiinnostunut elämän syvemmistä tasoista ja arvoista. Ihmissuhteissa huomaan pyrkiväni yleensä pintaa syvemmälle ulottuviin keskusteluihin. Toisaalta syvyyden vastapainona minussa on kepeä keveys, joka ilmenee huumorin, hassuttelun ja komiikan kautta. Syvyyden ei tarvitse johtaa vakavuuteen, vaan iloon ja vapautumiseen.

Syke -sana johtaa ajatukset tietenkin Sydämeen –  sisimpäämme, tunteiden ja intuition äärelle. Sydämen syke on elämänsykettä, jatkuvaa muutosta, liikettä ja kasvua. Ja kun se on kultaista sykettä – mikä voisi olla parempaa? 

Koulutus ja työkokemus

  • Kasvatustieteiden maisteri v. 1988 (kasvatustiede, psykologia, yhteiskuntatiede)
  • Sosiaalityöntekijä v. 1998
  • Voimavarakeskeinen työnohjaaja v. 2012
  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti v. 2019
  • Skeematerapeutti v. 2019
  • Parisuhdeneuvoja v. 2020
  • Tietoisuus- ja meditaatio-ohjaaja v. 2023
  • Brain Relief -hoitaja v. 2023

Työurallani olen kouluttautunut myös PRIDE -valmentajaksi v. 2001 (sijaisvanhempien valmennus), lastensuojelun edunvalvojaksi v. 2008 sekä VOIKUKKIA -vertaistukiryhmänohjaajaksi v. 2013. Olen osallistunut myös useisiin kiintymyssuhdetta ja terapeuttista vanhemmuutta käsitteleviin koulutuksiin.  

Eniten työkokemusta minulle on kertynyt perhehoidon sosiaalityöntekijän työstä (yli 20 v), jossa olen työskennellyt niin perhehoitajien kuin sijoitettujen lastenkin kanssa. Traumakokemusten ja menetysten  läpikäynti  ja niistä selviytyminen on ollut keskeinen osa työtäni – niin sijoitettujen lasten, heidän vanhempiensa kuin perhehoitajienkin kanssa.   

Perhehoidossa työskennellessäni olen toiminut myös työnohjaajana, lähinnä juurikin sijaisvanhemmille. Myös parisuhteen arviointi ja tukeminen ovat olleet keskeisiä teemoja läpi työurani.

Vapaa-ajallani – varsinkin viimeisten vuosien aikana – olen osallistunut lukuisiin verkkokoulutuksiin sekä käynyt kursseja, jotka liittyvät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Suhtaudun myönteisesti vaihtoehtoisiin ja täydentäviin hoitomuotoihin. Olen myös elämäntapalääketieteen yhdistyksen jäsen.